Sikret egen bolig med LeieEie

Endelig skal Camilla Domansky Valen få nyte kort avstand til jobb og alle byens fasiliteter. Alt takket være A. Utviks unike LeieEie-konsept.

Å ha klar 20 prosent egenkapital når du skal kjøpe egen bolig kan være en utfordring for mange, og enda vanskeligere når en skal kjøpe alene. For 27 år gamle Camilla ble inngangen til boligmarkedet en LeieEie-avtale med A. Utvik.

– Jeg fikk ikke lån i banken alene, så da var LeieEie helt perfekt for meg, sier hun.

Ved å benytte seg av A. Utvik AS unike konsept flytter Camilla inn i en splitter ny leilighet i løpet av høsten, som hun kan velge å kjøpe når egenkapitalen er på plass. Husleien betales etter en modell som gjør at hun automatisk bygger opp egenkapital i leieperioden.

– Jeg bestemte meg like over nyttår, og det var ingen problem å få søknaden godkjent, forteller hun.

Camilla har planer om å kjøpe boligen på sikt. På Hollenderhaugen ser hun nemlig for seg å bli boende lenge.

– Det er veldig sentralt, og jeg får kort vei til jobben i sentrum. Knapt avhengig av bil lenger, sier hun forventningsfullt.

Konseptet er lansert for å gjøre det enkelt for familier og enkeltpersoner som ikke har nok egenkapital til å kjøpe egen bolig. Dagens strenge regler for egenkapital gjør at det er tøffere enn noen gang å komme seg inn på boligmarkedet.

– LeieEie er et boligsosialt konsept tilpasset alle aldersgrupper. Etter fem år med leie har du spart opp 15 prosent egenkapital slik at du kan kjøpe boligen, sier salgssjef Kai Nordal i A. Utvik AS.

Og det gjelder ikke bare unge og nyutdannede.

– Mennesker som får endret livssituasjon i forbindelse med samlivsbrudd eller andre hendelser kan endelig komme seg inn på boligmarkedet til tross for liten eller ingen egenkapital, sier Nordal.

LeieEie er også tilpasset familiens utvikling. Beboerne kan oppgradere bolig underveis, og ta med opptjent egenkapital over i ny A. Utvik-bolig.

 

Les mer om LeieEie her.